15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:53
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Apocriefe geschriften in ‘Verhalen van toen …’ in ’t Abbehuisje

ABBEKERK – De apocriefe geschriften zijn het onderwerp in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ in dit seizoen.

De start is op 25 september, als vanouds in ‘t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. Het onderwerp is dan het evangelie van Thomas. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is om 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Apocriefe geschriften zijn geschriften die in de vierde eeuw na Christus buiten de Bijbel zijn gehouden. Er is summiere kennis over het christelijk geloof  in de eerste eeuwen. En de kennis over het geloof  in latere eeuwen  kwam uit de – partijdige – geschriften van de zogeheten kerkvaders. Na 1945 kwam daar verandering in door de vondst van oude boeken in midden-Egypte. Inmiddels zijn heel wat van die boeken vertaald, waardoor ze voor een geïnteresseerd publiek toegankelijk werden.

In de serie ‘Verhalen …’ staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Zij is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415.

De data van de andere bijeenkomsten dit seizoen zijn: 30 oktober, 27 november, 29 januari, 26 februari en 25 maart.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?