20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:17
Medemblik Actueel.

Bewoners Dijkweg willen wel een trottoir maar niet voor hun huis

Bewoners Dijkweg Andijk willen trottoir maar niet op hun erf

ANDIJK – De bewoners van een deel van de Dijkweg in Andijk willen graag een trottoir langs het gedeelte van de Dijkweg tussen huisnummer 30 en 126, dit is het deel tussen de Middenweg en de Schoolweg.

De Dorpsraad schrijft in een brief aan het college dat een aantal bewoners zich hebben gewend tot de Dorpsraad Andijk en kenbaar hebben gemaakt dat zij het wenselijk achten dat er een trottoir wordt aangelegd.

De bewoners vinden het niet meer van deze tijd dat een drukke hoofdweg als de Dijkweg niet voorzien is van een trottoir en met name schoolkinderen veel risico lopen. Met het aanleggen van een trottoir zal de Dijkweg duurzaam veiliger worden en de schoolkinderen zullen zich ook veel veiliger voelen als zij naar en van school komen, de Idenburgschool ligt aan dit deel van de Dijkweg.

Tekst loopt door onder de foto

De situatie bij de Idenburgschool

Maar uit onderzoek door de Dorpsraad is gebleken dat er weinig draagvlak is voor en trottoir langs de Dijkweg aan de kant van de huizen, een meerderheid van de bewoners langs de Dijkweg hebben aangegeven dit geen goede oplossing te vinden omdat zij dan een stuk van hun erf moeten afstaan en er geen parkeerplaatsen dan meer zijn voor de caravan of dat het huis direct grenst aan de weg.

Wel gaven diverse bewoners aan dat een voetpad aan de kant van de dijk wel een goed alternatief is. De Dorpsraad kreeg van 1 bewoner te horen dat het allemaal maar flauwekul is en dat de Dorpsraad haar tijd beter moet gebruiken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook