Weerbericht Medemblik: zonneschijn maar ook wolkenvelden

MEDEMBLIK – Ons weer wordt nog steeds bepaald door een warmtefront dat er voor zorgt dat er een westzuidwestelijke stroming staat die onstabiele lucht met zich meeneemt.

Vandaag hebben wij te maken met zonneschijn maar er ontstaan in de loop van de dag meer en meer stapelwolken die aan het einde van de dag en vanavond uitgroeien tot wolken waaruit ook neerslag kan gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 20 graden en de wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag trekt de bewolking verder dicht en kan het gaan regenen.

Donderdag zijn er perioden met zon maar ook gaan er enkele buien vallen. Met 20 graden is het een enkel graadje onder normaal warm en de west/zuidwestelijke wind is matig van kracht. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 14 graden.

Vrijdag gaat de temperatuur weer boven de 20 graden uitkomen, met 22 graden in de middag zitten we dan weer eens op het jaarlijkse gemiddelde voor midden augustus. Er is wel veel bewolking maar daaruit valt overdag vrijwel geen regen, dat komt pas in de nacht naar zaterdag. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

[signoff]

Reageren via facebook