Medemblik Actueel.

Op de foto van linksonder naar boven Esther de Kort, schipper Jelle Blouw, Marc de Rijke, Ton Kroezen en van rechtsonder naar boven Corinde Langereis, Harry Roosendaal, Harry Hofman en John Vink
Watersport

Reunie-estafette als eerbetoon zwemmarathon

MEDEMBLIK – Het begon 50 jaar geleden met de IJsselmeeroversteek door zwemmer Jan van Schijndel en inspireert sindsdien de een na de andere zwemmer en zwemster. Bij gelegenheid van de lustrummaraton op zaterdag 17 augustus zwemmen 7 Medemblikkers in estafettevorm de afstand Stavoren-Medemblik als plaatselijk eerbetoon aan het lange-afstandzwemmen.

De marathonzwemmers zwemmen de hele afstand van bijna 25 kilometer. De estafettezwemmers zwemmen die afstand met z’n zevenen en ook voor hen is dat een hele uitdaging waar zij vanaf de afgelopen winter flink voor aan het trainen zijn. De in de zestiger jaren door Jack Brakeboer, Marijke Zeekant en Ton Kroezen (o.a.)  opgerichte L.D.S.  (Long Distance Swimmers) zijn een begrip in Medemblik en het leuke van de huidige formatie is dat vijf van hen in verschillende decennia deel uitmaakten van die club.

Harry Roosendaal en Esther de Kort hoorden niet bij de LDS, maar zwommen eerder samen de overtocht als estafette en Roosendaal zwom 2 jaar geleden in zijn eentje de overtocht op 59-jarige leeftijd.

De estafette die de zwemmers zaterdag ondernemen,  vinden zij opnieuw een leuke uitdaging voor zichzelf én een mooi eerbetoon aan zowel de marathonzwemmers van de eerste uren als aan diegenen die aan de 50e editie ervan deelnemen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook