Fotoreportage: Waterweek Medemblik, ‘Girlpower’ bij de drakenbootraces

MEDEMBLIK – Dat het tijdens de Waterweek in Medemblik ook wel eens slechtweer kan zijn bleek vrijdag en zaterdag wel, regen op vrijdag, en storm op zaterdag gooide roet in het eten en moest zelfs het Concert aan de haven worden afgeblazen.

Op zondag maakten de weergoden het meer dan goed met als gevolg dat er zoals elke jaar weer vele honderden bezoekers naar de Midden- en Oosterhaven kwamen om zich te vergapen aan de terugkeer van de ‘Noordzee’ de stoomsleepboot die na een zeer grondige renovatie weer vaarwaardig is.  De Noordzee lag er bij of hij niet tientallen jaren oud is maar fris uit de scheepswerf kwam varen. Cees Jongert zal trots als een pauw vanaf zijn wolk hebben neergekeken op de prachtig gerenoveerde ‘Noordzee’ zijn stiefkindje.

Maar ook het lichtschip dat elk jaar naar Medemblik komt kon weer rekenen op veel belangstelling even als de WR 173, uit Wieringen die na haar restauratie naar Medemblik was gekomen om met het publiek kennis te maken.

Drakenbootraces ‘Girlpower’

Maar het klapstuk, zoals elk jaar, was toch wel de drakenbootsrace. Diverse teams hadden zich ook dit jaar weer ingeschreven met heel opvallend deze keer de grote aanwezigheid van het ‘zwakke geslacht’ maar dit zwakke geslacht bleek helemaal niet zo zwak te zijn, de mannen hadden er toch een hele grote kluif aan om de meiden/dames achter zich te laten.

Uiteindelijk wist het team van Fitnesscentrum Medemblik bij de mannen de zege voor zich op te eisen voor de Senior Dragons en Sneeuwfun.

Bij de dames werd de strijdt gewonnen door Shark Tale voor de meiden ( de jongste was nog maar 12) van Stal de Vlietlanden die de dames van Pall achter zich wisten te houden.

 

[signoff]

Reageren via facebook