Weerbericht Medemblik: kans op een bui, vanmiddag zonneschijn

MEDEMBLIK – Het lagedrukgebied boven de noordelijke Noordzee zet vandaag koers richting Denemarken waar het vrijdagavond gaat arriveren, dit zorgt er voor dat bij ons met een west/zuidwestelijke stroming wolken en buien worden aangevoerd.

Voor vandaag in de ochtend nog kans op een enkel spatje regen, de middagtemperatuur schommelt rond de 22 graden bij een matige wind uit het westen/zuidwesten. Vanmiddag klaart het deels op en krijgt de zon meer ruimte om te schijnen. Vannacht daalt de temperatuur naar 15 graden, mede door de opklaringen.

Vrijdag ziet er heel anders uit wat het weerbeeld betreft. Het lagedrukgebied ligt ten noorden van ons en dat gaat er voor zorgen dat wij te maken krijgen met buien waarbij onweer niet is uitgesloten. Lokaal kan er veel regen gaan vallen, tussen de 10 en 20mm. De wind is overwegend matig maar tijdens een (onweers)bui trekt de wind aan naar vrij krachtig mogelijk krachtig 6Bft. Met 23 graden zit het gelukkig met de temperatuur wel snor.

Stormachtig weekend

Het weekend staat in het teken van de wind, veel wind en boven open water en landerijen kan de wind mogelijk zelfs even stormachtig 8Bft worden, maar gemiddeld is de wind hard tot krachtig 6 á 7Bft. met windvlagen tot 80 á 90km/u, opletten dus. De middagtemperatuur ligt rond de 22 graden .

Na het weekend lijkt de zomer zich terug te trekken, de temperatuur gaat naar beneden richting de 18 gaden overdag en er gaat elke dag wel een paar buien vallen.

[signoff]

Reageren via facebook