Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik zet slimme afvalbakken in tegen zwerfafval

WERVERSHOOF – In 2018 zijn de winkelgebieden in Nederland beoordeeld op hoe schoon ze zijn. Het winkelcentrum van Wervershoof is onder de loep genomen. De conclusie: een rommelig straatbeeld, veel peuken en zwerfafval op straat. Ook de afvalbakken zijn overvol. Tijd voor actie, want een schone omgeving stimuleert ‘schoon’ gedrag.

Slimme bakken

Er zijn vier afvalbakken weggehaald en vervangen door twee slimme afvalbakken. Slimme afvalbakken zijn bakken die zelf (digitaal) aangeven dat ze bijna vol zijn. Onze buitendienst kan ze dan tijdig legen. Deze afvalbakken zijn groter en persen het afval samen. De fietsenrekken bij de ingang van het winkelcentrum zijn vervangen door fietsbeugels omdat er veel zwerfvuil tussen de oude rekken bleef hangen. Een peukenbak zorgt voor een schoner straatbeeld.

Wethouder van Openbare Ruimte, Andrea van Langen, Angelica Roosendaal van Dekamarkt en wijkopzichter Ron Roozendaal zijn blij met de bakken. Van Langen: ‘Een schone omgeving draagt bij aan het gevoel van veiligheid. Dat is belangrijk in de omgeving van een winkelcentrum. Ik hoop dat deze maatregelen het straatbeeld verbeteren.’

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook