Let op! De hondenbelasting komt weer in de bus

MEDEMBLIK – In de gemeente Medemblik krijgt iedereen die een hond heeft te maken met hondenbelasting. In de gemeente Medemblik krijgt iedereen die een hond heeft te maken met hondenbelasting. U betaalt hondenbelasting als u één of meer honden heeft. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal honden dat u heeft.

Indien u een hond bezit en nog geen hondenbelasting betaalt, bent u verplicht aangifte te doen bij de afdeling gemeentebelastingen. U kunt hiervoor gebruik maken van een aangifteformulier. Dit u kunt invullen met uw DigiD. Ook kunt u het formulier telefonisch of per e-mail aanvragen, bel (0229) – 85 60 00 of mail: woz@medemblik.nl.

Controles

Wanneer uw hond komt te overlijden of als u op een andere manier van uw hond afscheid moet nemen, dient u dit aan de gemeente Medemblik te melden (met een kopie verklaring van de dierenarts of met de melding nieuwe eigenaar). Download hiervoor het afmeldformulier. Het blijkt uit de praktijk dat niet alle honden worden aangegeven. De gemeente voert daarom regelmatig controles uit. Als geconstateerd wordt dat er geen aangifte is gedaan wordt alsnog een aanslag opgelegd met daarbij eventueel een forse boete.

Lees ook: Medemblik schaft hondenbelasting af

Vooruitlopend op de nieuwe huis- aan huiscontroles wordt iedereen die zijn of haar hond(en) nog niet heeft aangemeld, tot begin oktober in de gelegenheid gesteld om dit alsnog te doen.

Reageren via facebook