Werkloosheid West-Friesland laat dalende lijn zin.

REGIO – Na jaren van stijging is er in West-Friesland nu ook een duidelijke daling van het aantal werklozen te zien. Samen met de overige arbeidsmarktregio’s in Noord-Holland liet de maand oktober een daling van -0.4% zien in het aantal ww-uitkeringen, de daling was wel minder sterk dan in de rest van Nederland waar gemiddeld 1.1% minder ww-uitkeringen genoteerd werden.

Uitzendwerkers meeste kans op een baan

De grootste kans op een baan binnen een jaar echter, hebben mensen die via een uitzendbureau hebben gewerkt. Van deze groep werkt 80% binnen een jaar na de WW-aanvraag minimaal een maand. 40% werkt zelfs minimaal een jaar. In de financiële sector is de kans op werkhervatting binnen een jaar het kleinst. Slechts 48% vindt binnen een jaar een baan. Wel heeft bijna driekwart daarvan een baan voor het gehele jaar, meldt het Regionaal Platform Arbeidsmarkt.

Naast seizoensinvloeden zijn ook andere factoren van invloed op werkhervatting. Leeftijd is daarvan een van de belangrijkste. Vooral jongeren komen snel weer aan de slag. Van de groep tot 25 jaar heeft 87% binnen een jaar opnieuw werk. Bij mensen boven de 55 jaar is dit percentage slechts 35%. Dit wordt deels veroorzaakt doordat ouderen gemiddeld langer WW-recht hebben, maar het is ook een indicatie dat de kans op het vinden van een nieuwe baan lastiger wordt naarmate de leeftijd stijgt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.