20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:25
Medemblik Actueel.

foto: GoogleMaps

Boa maakte foto’s en schreef geen boetes uit, Medemblikker Peter Koomen kan weer rustig ademhalen

MEDEMBLIK – Peter Koomen parkeert als bewoner van de Overtoom in Medemblik al jaren zijn auto aan de overkant op de parkeerplaats bij de Bonifaciuskerk tot vorige week woensdag, toen zag hij ineens dat een Boa boetes aan het uitdelen was.

Koomen reageerde verbaasd en verbolgen over de boete,  het is een parkeerplaats voor algemeen gebruik zegt Koomen en ging niet akkoord met de boete en zou als het moet doorgaan tot aan de rechter om zijn gelijk te krijgen.

Communicatie Adviseur Maaike Bloem van de Gemeente Medemblik zegt tegen de redactie van Medemblik Actueel: ,, Wij hebben onderzocht wat hier precies aan de hand is. Nu blijkt dat er sprake is geweest van miscommunicatie tussen meneer Koomen en de toezichthouder. De toezichthouder heeft foto’s gemaakt van de verkeerssituatie en geen boete uitgeschreven.

De foto’s zijn gemaakt om voor te leggen bij de afdeling Verkeer, zodat er meer duidelijkheid kan worden verschaft over wat wel en niet mag. Dit nadat hij aangesproken was door een passant op de parkeersituatie. Het verbeteren van de parkeerveiligheid rondom de Nieuwstraat is namelijk een speerpunt.

Meneer Koomen is er inmiddels van op de hoogte dat hij geen boete heeft gekregen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook