Medemblik Actueel.

Foto: NH Nieuws
Bedrijven

Renolit Enkhuizen ziet kans voor personeel failliete Draka Polymer

REGIO – Renolit Enkhuizen heeft groen licht gekregen van het hoofdkantoor om uit te breiden en renovatie van de gebouwen op haar bedrijventerrein. Nu Draka failliet is kunnen de gebouwen die Draka huurde worden gebruikt voor Renolit haar eigen bedrijfsvoering.

Directeur Detlef Wolf zegt tegen het NHD. dat de afdelingspersoneelszaken aan het onderzoeken is of zij personeel van het failliete Draka Polymer kunnen overnemen, dit zou dan gaan om maximaal 100 personen die nodig zijn na de uitbreiding van Renolit. Renolit zoekt vooral hoger opgeleid personeel die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van de Extrusion Modelling Technology (EMT).

Nu naar de toekomst kijken

Wolf wil niet terugkijken naar het verleden, de problemen met Draka, de huuropzegging, de overnameplannen die op het laatste moment werden gestopt, de rechtzaken, Wolf kijkt niet met veel plezier terug naar de laatste maanden. ‘Tijd om vooruit te kijken,’ zegt Detlef Wolf.

Renolit wil zich volledig focussen op EMT als vervanger voor PVC dat zijn langste tijd wel heeft gehad volgens Wolf. EMT is lichter, dunner, flexibeler maar vooral steviger.

Renolit ziet zich als de motor van de economie in en rond Enkhuizen, sinds 2005 zijn er al tientallen banen gecreëerd en daar komen er in de aankomende jaren nog velen bij. Volgens Detlef Wolf zal Renolit veel groter worden dan de zaadbedrijven en zal er veel hoog opgeleide mensen naar Enkhuizen en omgeving komen om bij Renolit te gaan werken.

Nieuwbouw

De eerste paal is de grond al ingeslagen voor de nieuwe te bouwen gebouwen waar o.a. de kantoren van Renolit in zullen worden gevestigd. Het magazijn van Draka zal bij het magazijn van Renolit worden getrokken en in de overige panden die Draka Polymer gebruikte zullen worden omgebouwd naar EMT Technololy Center.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook