Weerbericht Medemblik: veel zon en zomers warm

MEDEMBLIK – De zon  krijgt vandaag alle ruimte om te schijnen, helemaal onbewolkt zal het niet zijn maar dat enkel wolkje zal de zomerpret niet bederven.

De dag start vandaag met een temperatuur van rond de 17 graden, maar zodra de zon boven de horizon uit komt zal de temperatuur de 20 graden grens gaan passeren om vanmiddag te eindigen zo rond de 27 á 28 graden, lokaal misschien nog een graadje hoger. De tropische 30 graden grens wordt dus vandaag nog niet geslecht bij ons.

De wind waait uit het zuiden/zuidoosten en is overwegend matig van kracht 3 á 4Bft. Vanavond draait de wind naar het oosten en dan komt de aanvoer van de tropische lucht echt op gang. Vannacht daalt de temperatuur  naar rond de 20 graden.

Woensdag loopt de temperatuur al snel op naar de 30 graden om in de middag rond de 33 graden uit te komen. De matige zuidoostelijke wind voert droge hete lucht uit het zuiden van Europa aan en dat zorgt voor weer een paar dagen van tropische temperaturen.

In de nacht naar donderdag zal de temperatuur niet verder dalen dan naar een zwoele 22 á 23 graden.

Donderdag wordt de heetste dag van deze week, de temperatuur komt donderdagmiddag uit op 34 graden, maar lokaal kan het nog 1 á 2 graden heter worden en dat zal dan direct een nieuw temperatuurrecord betekenen sinds de dag dat met het meten van de temperatuur is begonnen.

[signoff]

Reageren via facebook