Medemblik Actueel.

Medemblik

Doe een beroep op de kindregelingen

MEDEMBLIK – Als ouder maakt u vaak veel kosten voor uw kinderen. Heeft u een laag inkomen? Dan is het soms lastig om de kinderen te geven wat ze nodig hebben. Denk aan een fiets, schoolspullen, uitjes, kleding of het behalen van een zwemdiploma.

Er zijn vele mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Voor kinderen tot 18 jaar is er geld om de ouderbijdrage, schoolreisjes en uitjes of bijles te betalen. Schoolgaande kinderen kunnen worden geholpen bij het kopen van een computer of laptop, een fiets, schoolspullen of een bureau. Ook is er geld voor uw kind voor muziekles, een sport lidmaatschap, het behalen van een zwemdiploma en een bijdrage om leuke dingen met uw kind te doen.

Verder zijn er organisaties die u kunnen helpen uw financiële administratie weer op orde te krijgen. Zij helpen bij het ordenen van uw administratie, denken mee bij het vinden van oplossingen. Ook wijzen ze de weg naar professionele hulp mocht dat nodig zijn en kijken of u recht heeft op financiële hulp. Zo krijgt u binnen de kortste keren weer overzicht en controle over uw geld.

Ook zijn er organisaties die praktische hulp bieden, zoals de Kledingbanken of Voedselbank.

Alle informatie over de regelingen, contactgegevens en de hoogte van de vergoedingen vindt u hier. De informatie is in het Nederlands, Pools, Arabisch en Tigrinya. U kunt ook bellen met gemeente Medemblik, (0229) 85 60 00 en kies Optie 1.

Aarzel niet om een beroep op de kindregelingen te doen. Ze zijn er niet voor niets!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook