15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 22:30
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Fotoreportage Stoommachinemuseum Medemblik: Zomerstoom, oldtimers en locatietheater

MEDEMBLIK – Het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk in Medemblik staat deze zomer in het teken van oude ambachten, zomerstoom en locatietheater. Afgelopen weekend stond in het teken van de ambachtslieden.

Het museumterrein stond dit weekend vol geparkeerd met prachtige oldtimers, waaronder klassieke Engelse sportauto’s, een Chevrolet uit 1929, een A-Ford uit 1930 en andere automobielen.

Stoomauto
Ook de stoomauto van Bob Bruin, een Stanley uit 1919, gebouwd in de USA, is was weekend aanwezig. De Stanley is een staaltje van knap vakmanschap. De honderd-jarige auto rijdt op petroleum, heeft een topsnelheid van 100 km per uur en kan zeven personen vervoeren. Bob Bruin bood een (beperkt) aantal museumbezoekers ook deze keer de mogelijkheid om bij hem in te stappen en zich als een vorst te laten rondrijden.

Stoomspuit
Zaterdag en zondag demonstreerden (oud) brandweermannen van de Stichting Wormerveersche Stoombrandspuit de nog werkende Bikkers stoomspuit uit 1901 bij het museum. De pomp heeft een capaciteit van maximaal 1000 liter water per minuut en heeft voor het laatst dienst gedaan bij een brand in 1933. Het was een spectaculair gezicht om de spuitgasten met deze fraaie en gerestaureerde stoomspuit aan het werk te zien.

Aankomend weekend staat het Stoommachinemuseum weer in het teken van locatietheater en zomerstoom.

 

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?