Ervaar de Gouden Eeuw tijdens de Zomermarkten in Medemblik

MEDEMBLIK – Tijdens de vakantie worden in het historische centrum van Medembik weer de Zomermarkten georganiseerd. De Zomermarkten zijn een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik) en vinden dit jaar plaats op 20 juli, 27 juli en 10 augustus.

Tijdens de Zomermarkten kunt u heerlijk slenteren langs de diverse kramen in het Bagijnhof en genieten van het gevarieerde aanbod koopwaar. Van streekproducten tot woonaccessoires en van kleding tot suikerspinnen, van alles kunt u er vinden. 

Kinderen

Ook kinderen zullen zich tijdens de Zomermarkten prima vermaken. Zo kan er een ritje gemaakt worden op een pony van Zorgboerderij Pronkhof, of gespeeld worden met een van de houten speelattributen uit de Gouden Eeuw. 

Gouden Eeuw themaplein

Op het Gouden Eeuw- themaplein voeren de VOC-ambachten je terug naar de tijd van de Gouden Eeuw. Zo demonstreren ambachtslieden je vol trots het vakmanschap van het touw slaan, houtdraaien en leerstuk maken. Het goed bewaarde stadarchief maakt dat er veel informatie beschikbaar is over het dagelijks leven van de Medemblikker tijdens de 17e eeuw. Toneelgroep Sint Pieter brengt hun verhaal tijdens de Zomermarkten op unieke wijze tot leven. Fotograaf Pascal van As heeft ze op pakkende wijze weten vast te leggen en toont tijdens de markten een deel van zijn portrettenserie ‘De iconen van de Gouden Eeuw in Medemblik’.

De Zomermarkten vinden plaats in het Bagijnhof en zijn van 10.00u- 17.00u geopend voor publiek. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de Zomermarkten en de agenda, zie www.stemmedemblik.nl of facebook.com/zomermarkten.

[signoff]

Reageren via facebook