Weerbericht Medemblik: bewolkt, toenemende kans op regen

MEDEMBLIK – De zomer wil nog niet echt van start gaan zeggen velen, maar nuchter bekeken is dit juist de zomer die past bij een klimaat als wij hebben in Nederland, een zeeklimaat. En die zeeklimaat laat zich ook vandaag gelden.

Vandaag is het overwegend bewolkt en in de loopt van de middag en vanavond stijgt de kans op (mot)regen. De middagtemperatuur blijft vanmiddag steken bij een graad of 19 en dit alles bij een wind die waait uit het zuiden/zuidwesten en zwak tot matig van kracht is. Door de dichte bewolking daalt de temperatuur vannacht naar een graad of 15.

Donderdag hebben wij ook te maken met veel bewolking en valt er soms wat lichte motregen, met 21 graden is de temperatuur op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. De wind draait van zuid/zuidwest naar west/zuidwest en is overwegend matig van kracht.

Vrijdag stijgt de kans op een onweersbui en valt er ook enige regen van betekenis, lokaal kan er tot 4mm gaan vallen. Met 20 graden is de temperatuur op een normaal niveau en de wind waait uit het westen en is matig van kracht maar tijdens een (onweers)bui kan deze even aantrekken naar vrij krachtig.

Het weekend verloopt frisjes en vooral op zaterdag overwegend bewolkt met soms wat lichte motregen, zondag is er weer meer ruimte voor de zon.

[signoff]

Reageren via facebook