13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 06:17
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Doe mee met de Drakenbootrace op 11 augustus in Medemblik

MEDEMBLIK – De West-Friese Waterweek in Medemblik van 10 t/m 12 augustus a.s. wordt traditiegetrouw op zondag afgesloten met de altijd weer spectaculaire Drakenbootrace.

De strijd gaat met Drakenboten met 8 roeiers en 1 trommelaar. Om de strijd tussen vriendenclubs leuker te maken kan ieder team voor de 1e race zijn voorkeur voor van een tegenstander opgeven.

Om het voor damesteams uitdagender te maken komt er, bij voldoende deelname, een aparte damespoule.

Hoe werkt het verder?  De Oosterhaven in Medemblik is op zondag 11 augustus vanaf 12.30 uur wederom het podium van de Drakenbootrace. Dragon Events regelt de 4 drakenboten. Vanaf de wal worden alle deelnemers uit volle borst aangemoedigd. Elk team roeit twee keer en maakt kans om door te gaan naar de finale. Er is niet alleen een prijs beschikbaar voor de snelste drakenboot, maar ook voor de het meest originele team in kleding en uitstraling en dat is op vele manieren invulbaar. De SPAR-spiegeltrofee staat in ieder geval al klaar om te worden overhandigd aan de winnaar.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Ga de uitdaging aan met jouw vrienden, collega’s of familieleden. Schrijf een team in vóór 1 augustus a.s. door een e-mail te sturen naar ​drakenbootracemedemblik@gmail.com​. Het inschrijfgeld bedraagt € 100,- per team.

Wacht niet te lang en schrijf je in en doe mee met dit prachtige waterevenement. Voor meer informatie en vragen kun je een mail sturen naar bovengenoemd e-mailadres of contact opnemen met nummer 06-53704233.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook