Medemblik Actueel.

Weerberichten

weerbericht Medemblik: zonnig met sluierbewolking

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige periode al kan er soms wat sluierbewolking voorbij komen. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. in de nacht naar zondag daalt het kwik maar amper vanwege de aanvoer van hete lucht. Het gaat dus een zwoele nacht worden.

Vanaf zondag gaat de oven op standje vol gas, zondag 28 graden, zeer zonnig maar ook wat bewolking en ee matige wind uit het oosten die hete lucht uit Noord-Afrika met zich mee neemt.

Vanaf maandag gaan we ook in onze regio de tropische grens van de 30 graden doorbreken,. maandag 30 graden, dinsdag 31 en woensdag zelfs 32 lokaal 33 graden. Daarna wordt het allemaal wat onzeker, de weermodellen zijn het niet met elkaar eens. de ene berekend een verdere doorzetting van het hete weer, terwijl de andere vanaf donderdag de temperatuur flink laat dalen naar wat meer normalere waardes en vanaf vrijdag de kans op een stevige (onweers)bui laat toenemen.

Wat wel opletten is, is de UV-index die is met 7 erg hoog en vraagt dus aandacht om de huid goed te beschermen met een hoge UV-factor.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook