Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Weerberichten

Weerbericht Medemblik – bewolking, soms wat zon en kans op spatje regen

MEDEMBLIK – Na twee prachtige lentedagen met temperaturen oplopend tot 20 graden en soms lokaal zelfs daarboven, ziet er voor vandaag en de dagen hierna toch een stuk minder fraai uit. Aankomende week lijkt het wat het weer betreft eerder herfst dan lente, zeker als we naar de temperatuur gaan kijken.

Vandaag gaan we zeker de 20 graden niet meer halen, we mogen blij zijn als de 17 graden wordt gehaald, de wind is zwak, soms matig van kracht en waait uit het noordwesten. De bewolking overheerst vandaag en mogelijk kan er lokaal een spatje regen gaan vallen maar veel zal dit niet zijn.

Zondag is het met 18 graden iets warmer dan vandaag maar tegen de avond neemt de kans op een bui toe. Gelukkig zal de zon zich soms nog wel laten zien en met de zuidwestelijke wind voelt het een stukje vriendelijker aan dan vandaag.

Maandag is er in de ochtend nog vrij veel bewolking, maar de zon zal ook te zien zijn, alleen de temperatuur blijft behoorlijk achter bij de laatste dagen. Door aanvoer van koude lucht van boven de Noordzee zal het maandag niet veel warmer gaan worden dan 16 graden en dit gaat de dagen daarna nog lager uitkomen. Dinsdag 14 graden, woensdag nog maar 13 graden omdat de wind dan helemaal naar het noordwesten draait en donderdag, hemelvaartsdag, 15 graden.

Ook krijgen wij te maken met buien, dindsag in de nacht en ochtend de meeste kans op een bui, woensdag vrij zonnig en droog maar op hemelvaartsdag neemt de kans op regen weer toe.

Kijken we verder richting juni dan blijft het kwakkelen geblazen, de noordwestelijke wind weet niet van wijken en zeker tot in de eerste week van juni blijft het te koud voor de tijd van het jaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp