17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 18:42
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Weg met gezoete drank op Obs De Meridiaan, leerlingen drinken nu ‘water’

MEDEMBLIK – OBS De Meridiaan uit Medemblik IS als eerste in de gemeente begonnen met Drinkwater, een thema van Jongeren Op Gezond Gewicht. De leerlingen drinken nu twee dagen per week op school water in plaats van een gezoete drank. De leerlingen liepen samen met Wethouder Joset Fit een sponsorloop om geld in te zamelen voor bewegend leren.

Water vind je overal. Het is gezond en lekker en vaak nog gratis ook. Met de Drinkwater campagne maken scholen en gemeenten hun jongeren daarvan weer bewust. Door themaweken op basisscholen, voorlichting op crèches en peuterspeelzalen en zelfs door het plaatsen van watertappunten op schoolpleinen.

De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?