Kom stoom afblazen en trek aan stoomtram Bello voor een record!

MEDEMBLIK – Rotaryclub De Eenhoorn uit Hoorn organiseert voor de tweede keer het unieke event Stoomtram Trekken, in samenwerking met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Op 22 september 2019 strijden 15 teams om de titel door met maximaal 10 personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken over een lengte van 100 meter. Hiermee wordt mogelijk zelfs een nieuw record neergezet. Inschrijven per team kost 250,- euro.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakt de stoomtram een exclusieve treinrit Hoorn-Wognum-Hoorn inclusief een hapje en een drankje. Tijdens deze rit geeft stoomtramdirecteur René van den Broeke een persoonlijke rondleiding. Kaartjes voor deze bijzondere reis zijn te verkrijgen voor 50,- euro per persoon. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Opbrengst naar Tweestrijd

De opbrengst van dit unieke event gaat naar Stichting Tweestrijd. Een project voor en door jongeren die zich inzetten om problemen bespreekbaar te maken. Omdat de drempel tussen jongeren onderling laag ligt om met elkaar in gesprek te gaan, is het hun kracht om op een natuurlijke manier zeer kwetsbare en gevoelige onderwerpen in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en waar nodig aan te pakken. Zodoende hoopt Tweestrijd depressie en het aantal suïcides onder de jeugd terug te dringen. Dit doet de stichting door het geven van gastcolleges op middelbare scholen.

Inschrijven

Wil je inschrijven of misschien wel sponsor worden? Bel dan Sha-ied Ahmadali op 06–21561069 of mail naar rotaryeenhoorn@gmail.com

Tijden

De exclusieve treinrit start 22 september om 14:00 uur in Hoorn. Aansluitend om 15:30 uur is de trekwedstrijd in Hoorn.

[signoff]

Reageren via facebook