Medemblik Actueel.

Algemeen

De eerstkomende jaren nog gewoon via Schiphol naar Spanje en andere vakantielanden

MEDEMBLIK – Nu de opening van Lelystad Airport waarschijnlijk opnieuw wordt uitgesteld, blijft Schiphol tot in ieder geval 2021 het dichtstbijzijnde vliegveld van Medemblik. Vanwege de drukte op de weg en op het vliegveld zelf misschien niet de meest ideale optie, maar reisorganisatie TUI belooft ons dat de stress snel vergeten is bij aankomst op de vakantiebestemming.

Op naar de zon in Spanje

Volgens TUI is Spanje een van de meest populaire bestemmingen. Het Zuid-Europese land ligt op een paar uur vliegen, het klimaat is er aangenaam en het eten ontzettend lekker. Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen aan de costa’s met zijn goudgele stranden en bruisende badplaatsen. En dan zijn er aan de Spaanse kust ook nog grillige natuurgebieden en steden als Barcelona en Valencia te vinden. Het is de ideale bestemming voor een afwisselende zonvakantie in Spanje. Bij TUI kun je verblijven in zowel een luxe All Inclusive hotel als een kleinschalig appartement. Er is voor ieder wat wils.

Vliegen naar de Spaanse eilanden

Ook de Spaanse eilanden doen het goed bij toeristen. Zo kun je zelfs in de winter naar de zon vliegen op de Canarische Eilanden. Deze vulkanische eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant, in het helderblauwe water van de Middellandse Zee, liggen de Balearen met de bekende eilanden Ibiza en Mallorca. Vanwege de idyllische baaitjes is dit een ideale plek voor een romantische vakantie in Spanje. Al kun je er dankzij de steile bergwegen ook goed fietsen. Bijkomen kan ’s avonds in het luxe hotel van TUI met een glas vino en een schaaltje vol tapas. Buen Provecho!

Actief de Pyreneeën ontdekken

Over actief doen gesproken; voor een vakantie Spanje hoef je niet per se het vliegtuig in te stappen. Vanuit Medemblik is het ongeveer 15 uur rijden naar de Spaanse Pyreneeën in het noorden van het land. Dit bergachtige gebied is de ideale plek voor een actieve vakantie. Kajakken over de snelstromende rivieren, wandelen langs de diepe ravijnen en fietsen over de steile paden; je doet het allemaal in de Pyreneeën. Gelukkig kun je daarna opfrissen in het turquoise gekleurde Lago de Barasona dat dankzij de waterval een magische uitstraling heeft. En vanuit het meer loop je ook zo naar de camping waar ’s avonds de barbecue aangezet kan worden.

Een culturele stedentrip

Cultuurliefhebbers opgelet! Tijdens een vakantie Spanje kun je natuurlijk ook vliegen naar een van de rijk versierde steden. Barcelona is nog altijd nummer 1 voor een stedentrip in Spanje, maar hoofdstad Madrid is sterk in opkomst. En ook het sfeervolle Sevilla, het zonnige Valencia en het historische Malaga laten zich goed lenen voor een cultureel weekend weg. Een voordeel van de Spaanse steden is dat je er na het sightseeing en/of shoppen prima een gezellig terras kunt opzoeken op een van de statige pleinen. Zie je jezelf al zitten met een bord vol paella en een verfrissende tinto?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook