Medemblik Actueel.

Algemeen

Warm onthaal voor initiatief tijdens kick-off EventMedemblik

MEDEMBLIK – Onder grote belangstelling vond dinsdag jl. de kick-off plaats van EventMedemblik. Deze stichting heeft als doel het verbinden van zo veel mogelijk toeristische ondernemers en unieke groepsuitjes in en rond Medemblik. De ondernemers en musea uit het collectief verzorgen de activiteiten en het team van EventMedemblik faciliteert hierbij.

Wethouder Harry Nederpelt en toeristisch coördinator Maaike Steltenpool kregen het eerste exemplaar van de arrangementengids overhandigd door Hero Stam, één van de toeristische ondernemers uit het collectief. Vervolgens werden de twee uitgenodigd om ter plaatse een voorproefje op één van de inspiratie-arrangementen te  ervaren. Op twee ludieke vervoermiddelen – Nederpelt op een loopbandstep en Steltenpool op een E-chopper – maakten zij een korte toer langs  stalletjes met streekproducten. Ze verzamelden hier de ingrediënten voor de door hen zelf te bereiden salade van Opperdoezer Ronden. Toeristisch coördinator Steltenpool: “Zo’n ritje op een E-chopper is zó leuk! Ik dacht: ‘Dit voelt goed, dit wil je doen!’”

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Kracht van samenwerking

EventMedemblik is een initiatief van Gerda Kaarsemaker en Corona Rentenaar, beiden overtuigd van het belang van verbinding en de mogelijkheden die Medemblik biedt op het gebied van groepsarrangementen. Kaarsemaker: “We merkten dat de toeristische ondernemers en musea in gemeente allemaal geloven in de kracht van samenwerking. Alleen de administratieve rompslomp eromheen maakt terughoudend. Corona en ik merkten op dat als er een partij zou komen, die hierin de faciliterende rol op zich neemt, er op het gebied van groepsuitjes een prachtig collectief zou ontstaan!”

SOM

De positieve reacties van ondernemers maakten dat de dames besloten om een volgende stap te zetten: zij dienden een aanvraag in bij de SOM – een stimuleringsfonds voor ondernemers-collectieven – om de website en de arrangementengids te kunnen ontwikkelen. Ook bevatte de aanvraag een bedrag voor promotie. Tijdens de kick-off overhandigde Ramon Stoffer, voorzitter van Ondernemersfonds Medemblik, een prachtige cheque aan de dames, met daarop een bedrag van € 4256,-. Rentenaar: “Deze subsidie is voor EventMedemblik een geweldige steun in de rug. Vooral het feit dat toeristische ondernemers eenvoudig kunnen aanhaken op het collectief, maakt dat de subsidie is toegekend. Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede basis neer te zetten!”

Groepsuitjes op maat

Na een paar maanden hard werken staat de website online en is de arrangementengids een feit. Ze geven alle informatie over het ruime aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten voor groepen in gemeente Medemblik, netjes gecategoriseerd. Geïnteresseerden kunnen zich laten inspireren door de voorbeeldarrangementen of naar eigen inzicht een groepsarrangement samenstellen.  Gerda: “Ook naar groepen toe nemen wij die ondersteunende rol in. Het aanbod in Medemblik is zo divers, dat voor elk gezelschap een passend arrangement kan worden samengesteld. Of de groep nu op zoek is naar een ultieme cultuurbeleving, een dag met team vol buildingactiviteiten of een ludiek uitje met streekproducten en een kookworkshop… Wij regelen het.”

Waardevolle aanvulling

Hero Stam prijst de wijze waarop het bij het initiatief écht om de ondernemers en musea draait. Wethouder Nederpelt spreekt zijn waardering uit over de prachtige verbindingen die EventMedemblik legt en stelt dat het een waardevolle aanvulling vormt op alles wat er op toeristisch gebied reeds staat. Inmiddels hebben ruim 25 toeristische ondernemers zich aangesloten bij het collectief. “We hopen dat dit aantal de aankomende jaren groeit. We nodigen geïnteresseerde toeristische ondernemers en musea van harte uit om zich aan te sluiten!”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook