15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 07:37
Medemblik Actueel.

FC MEDEMBLIK

Nieuwe kunstgrasvelden FC Medemblik met kurk als vulmiddel

MEDEMBLIK – De kunstgrasvelden van FC Medemblik liggen er inmiddels alweer ruim 10 jaar in. Onlangs zijn er door de gemeente proeven en onderzoeken uitgevoerd naar de conditie van al deze velden. De conclusie die hier uit volgde is dat al de toplagen van de kunstgrasvelden aan vervanging toe zijn. Deze worden dan ook allemaal door de gemeente vervangen.

Op dit moment is FC Medemblik samen met de gemeente de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het complex op gebied van de laatste ontwikkelingen omtrent kunstgrasvelden. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld het type grasvezel, extra belijning voor de jeugd, de 35+ en 65+ categorie, de afmetingen van de speelvelden en de daarbij horende uitloopzones buiten de lijnen, waarbij één ding vast staat: de nieuwe inlage van de velden zal kurk zijn (nieuw gemeentelijk beleid).

De vervanging van de velden is slechts één onderdeel van een groter renovatieplan van de gemeente, welke zich uitstrekt over meerdere verenigingen. Hoe de planning van de vervanging er uit gaat ziet is momenteel nog niet exact bekend en is weersafhankelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zullen bij FC Medemblik (vanwege de grote omvang van het werk) de velden verdeeld over de eerste helft van komend seizoen worden vervangen.

Ook is FC  Medemblik momenteel op zoek naar een goede oplossing voor de wegdraaidoelen op het B- en C-veld. De doelen raken regelmatig beschadigd en reparaties op de beschadigde onderdelen zijn inmiddels niet meer uit te voeren. Hier zijn verschillende oplossingen in mogelijk, maar deze vragen allen het nodige vooronderzoek en overleg. Hier wordt dus aan gewerkt!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?