Nieuw noodweer opkomst, en zaterdag mogelijk stormachtig

MEDEMBLIK – Vrijdag gaan bij ons ook de temperaturen weer ruim boven de 20 graden uitkomen, maar ook zal er vanuit het zuidoosten een krachtige wind gaan opsteken, 5Bft mogelijk even 6Bft, in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden als eerste voorteken van naderende onweersbuien.

Vanuit het zuidwesten komen dan in de loop van de middag de eerste onweersbuien boven land en deze trekken dan richting net noorden/noordoosten zodat het niet helemaal zeker is dat ook wij de volle laag weer krijgen. De onweersbuien van afgelopen nacht trokken van zuidoost naar noordwest namelijk. Bij deze onweersbuien zit ook weer hagel en zware rukwinden tot 100km/u.

En als dat nog niet alles is, zaterdag is het herfstachtig, onstuimig weer met een krachtige zuidwestenwind en bij open water en boven open land is het zelfs stormachtig 7 tot 8Bft.

[signoff]

Reageren via facebook