23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 07:06
Medemblik Actueel.

Foto: TopTurnen Opmeer

Turnsters van TopTurnen Opmeer onderweg naar het Nederlands kampioenschap

HOOGWOUD – Afgelopen zondag 19 mei turnden de turnsters van TopTurnen Opmeer hun eerste kwalificatiewedstrijd in Vianen. Zij konden zich plaatsen voor het NK-meerkamp en afzonderlijk ook voor individuele toestelfinales.

Mara Slippens (Spanbroek) en Merel Winder (Julianadorp) wisten de gevraagde limiet te turnen en zijn direct geplaats voor de meerkamp. Eva Nieuwenhuizen (Purmerend), Zoë Voorthuijzen (Volendam) en Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) kwamen nipt tekort. Zij proberen volgende week in Duiven tijdens de 2e kwalificatiewedstrijd voldoende punten te behalen voor hun NK-ticket.

Mara Slippens pakt brons op 1e kwalificatiewedstrijd turnen.

Mara heeft tijdens de meerkamp een mooie 3e plaats in de meerkamp weten te behalen. De Spanbroekse turnde een goede wedstrijd waarin zij met nieuwe elementen en combinaties ruim de limiet wist te behalen voor het NK.

Merel Winder sterk op 1e kwalificatiewedstrijd.

Merel eindigde uiteindelijk op een 6e plaats met 41.566 pnt. Ondanks een grote fout op balk geeft dit voor de turnster uit Julianadorp perspectief op goede resultaten in de toekomst.

Goede resultaten van Eva Nieuwenhuizen.

Eva werd met 28.200 pnt 28e. Ze heeft op drie toestellen stabiel geturnd. Helaas ging het bij sprong mis, ze kwam niet goed uit en kreeg 0 pnt voor de sprong. Met deze ervaring gaat Eva volgende week weer een kans pakken op een beter resultaat.

Prima start 1e kwalificatiewedstrijd Zoë Voorthuijzen.

Zoë heeft een goede wedstrijd geturnd. Nieuwe elementen liet zij zien en kalm toonde zij haar wedstrijdoefeningen aan de jury. Zoë behaalde 39.516 pnt een 16e plaats. Zoë zal volgende week in Duiven weer aantreden om de limiet van 42 pnt in de meerkamp te behalen.

Debuut van Sam van der Hilst op 1e kwalificatiewedstrijd turnen.

Sam turnde voor het eerst haar moeilijke wedstrijdprogramma in de eredivisie jeugd. Haar debuut met de beoordeling van het FIG-reglement pakte nog niet helemaal positief uit. Alhoewel ze nog niet de limiet behaald heeft die nodig is voor deelname aan het NK in AHOY, is haar prestatie beloftevol voor de volgende kwalificatiewedstrijd.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?