Geldmaat vervangt ABN geldautomaat Andijk, Medemblik is nog onduidelijk

ANDIJK – Na het sluiten en weghalen van de geldautomaat in Andijk zit Andijk zonder een geldautomaat om geld te pinnen en te storten. Door de vele plofkraken op de automaten van de ABN besloot deze om bijna de helft van alle geldautomaten in Nederland, waaronder die in Andijk en Medemblik, te sluiten en weg te halen.

Aankomende week zal de geldautomaat in Andijk worden vervangen voor dei van Geldmaat, laat Janneke Rijpstra Hoofd Communicatie & Public Affairs bij Geldmaat aan de redactie weten. Het is nog onduidelijk of Geldmaat ook de gesloten geldautomaat van ABN aan de Nieuwstraat in Medemblik gaat vervangen. Hierover wordt nog gepraat tussen geldmaat en ABN.

Geldmaat heeft al 1 automaat bij DEEN Supermarkten aan de Randweg en op de Nieuwstraat is ook nog een geldautomaat van de Rabobank dus de kans is aanwezig dat deze niet vervangen gaat worden.

Veiliger

De machines van Geldmaat zijn voor de plofkrakers een stuk moeilijker op te blazen maar Geldmaat zegt nooit 100% te kunnen garanderen dat hun automaten geen doelwit worden van plofkrakers.

[signoff]

Reageren via facebook