Medemblik Actueel.

Energy Battle Medemblikker sportclubs op weg naar prachtig resultaat

MEDEMBLIK – In de ENERGY BATTLE trachten zeven Medemblikker sportverenigingen een jaar lang hun energieverbruik zo veel mogelijk terug te dringen. Met het einde van de wedstrijd in zicht gloort
een prachtig resultaat.

Alle deelnemers aan de besparingswedstrijd hebben de afgelopen weken goede cijfers laten zien. Hun energieverbruik was lager – en in sommige gevallen zelfs aanzienlijk lager – dan hun gemiddelde
verbruik over de afgelopen drie jaar in dezelfde periode. Dit is mede te danken aan de gedetailleerde inzichten waarover zij beschikken dankzij het geavanceerde energiemonitoringsysteem dat de
organisatie van de wedstrijd tijdelijk beschikbaar heeft gesteld. De inzichten leiden tot bewuster energiegebruik en het nemen van gerichte besparingsmaatregelen.

De cijfers voor week 19 (6-12 mei) laten zien dat VV Opperdoes ruim tachtig procent beter scoorde dan in dezelfde week de afgelopen drie jaar. FC Medemblik en TV Wognum volgden met respectievelijk 43 en 46 procent. Ook TV Atlas (25%) en de Medemblikker TV (13%) bespaarden aanzienlijk. Sporting Andijk en VV Strandvogels kwamen deze week uit op het verwachte energieverbruik. De genoemde besparingen betreffen zowel gas als stroom.

Vlak voor de eindstreep lijken de deelnemers gezamenlijk op een significante besparing af te koersen, zowel in energie als in de bijbehorende kosten. Vrijwel alle penningmeesters zien hun energierekening met honderden of zelfs duizenden euro’s teruglopen.

De ENERGY BATTLE voor sportverenigingen is geïnitieerd door de gemeente Medemblik. Eind mei zal de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens een afsluitende bijeenkomst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook