Het Nieuwe Ondernemersfonds Medemblik gaat groot succes worden

MEDEMBLIK/OPMEER – Dat weet De Som, (Samenwerking Opmeer/Medemblik) zeker. Het Ondernemersfonds Medemblik is opgericht in 2016 en jaarlijks stort Medemblik vanuit de algemene middelen 30.000 euro in dit fonds. Het doel van dit fond is het bevorderen van het ondernemersklimaat in Medemblik.

Op 8 november 2018 werd besloten het ondernemersfonds vanaf 2019 te voeden met de opbrengsten uit de OZB op niet-woningen door de OZB op niet-woningen te verhogen, voor 2019 betekent dit een verhoging met 4,8% op de ozb op niet-woningen waardoor er een fonds ter grootte van 115.000,- euro ontstaat.

De gemeente Medemblik stelt voorwaarden aan het nieuwe fonds, maar ook voor de SOM betekent dit grotere fonds de nodige aanpassingen. In dit (meerjaren)plan wordt aangetoond dat het Nieuwe Ondernemersfonds Medemblik voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt. Maar het plan geeft ook weer welke aanpassingen de SOM zelf wil doorvoeren vanwege dit nieuwe fonds

Binnenkort zal wethouder Harry Nederpelt het aangepaste overeenkomst met de SOM. Eind 2021 begin 2022 zal er dan weer een evaluatie volgen van het ondernemersfonds.

[signoff]

 

Reageren via facebook