Weerbericht Medemblik – zonnig lenteweer maar ook soms wat sluierbewolking

MEDEMBLIK – Het hogedrukgebied ten westen van ons blijft de komende dagen haar invloed op het weer bij ons uitbreiden. Veel zon, en oplopende temperaturen richting  17 á 18 graden voor zaterdag. Door de vrijwel onbewolkte hemel loopt de UV-index op naar 5 waardoor bescherming van de blote huid noodzakelijk is om niet te verbranden. 

Vandaag is het overwegend zonnig maar er is wel kans op wat sluierbewolking en met de noord/noordoostelijke wind wordt droge lucht aangevoerd maar blijft de temperatuur steken bij een graad of 14. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar rond de 6 graden.

Morgen is een kopie van vandaag, veel zon, soms wat sluierbewolking en een middagtemperatuur van rond de 14 graden. De wind blijft strak uit het noordoosten waaien en is overwegend matig van kracht.

De rest van de week is het van het zelfde laken en pak, veel zon, vooral vrijdag schijnt de zon van vroeg in de ochtend tot zonsondergang en ligt de temperatuur met 15 á 16 graden ook weer wat hoger dan vandaag en morgen. Vanaf het weekend iets meer bewolking maar ook hogere temperaturen van rond de 17 á 18 graden op zaterdag en 18 á 19 graden op zondag.

[signoff]

Reageren via facebook