HVC controleert containers, verkeerd afval aanwezig, dan niet geleegd

MEDEMBLIK – De vuilnisophalers van HVC controleren steeds vaker op de inhoud van de afvalcontainers voor plastic en de groenafvalcontainers. Steeds vaker gebeurt het dat in de containers waar enkel plastic in mag worden gegooid ook restafval en groenafval wordt gegooid.

Vanuit de gemeente Medemblik, Enkhuizen, Hoorn en Opmeer komen steeds vaker klachten van mensen van wie de containers niet is geleegd en als die dan verhaal gaan halen bij de vuilnismannen krijgen zij standaard als antwoord, er zit afval in de container dat daar niet thuis hoort dus nemen wij het niet mee.

In 2018 liet HVC al weten dat er strenger zou gaan worden gecontroleerd door de mensen die de containers op een rij zetten voor de vuilniswagen.

[signoff]

Reageren via facebook