Daan Versteeg, kandidaat Europees parlement, op bezoek bij ME-2 architecten Medemblik

MEDEMBLIK – Daan Versteeg, de nummer 7 en dé Noord-Hollandse CDA kandidaat voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, bezocht op 10 mei ME-2 Architecten in Medemblik. In gezelschap van vertegenwoordigers van de Westfriese CDA afdelingen werd hij ontvangen door Mike Olthoff en Marco Sijtsma, de directeur-eigenaren en Ed Meester, fractievoorzitter van CDA Medemblik.

ME-2 architecten (opgericht in 2002) onderscheidt zich door, waar mogelijk, gebruik te maken van vernieuwingen op het gebied van producten en materialen. Met bijzondere aandacht voor duurzaamheid, alternatieve energie, flexibiliteit en installaties. Voorbeelden hiervan zijn de gerealiseerde projecten Vlaar Techniek in Medemblik en Burg Azijn BV in Heerhugowaard. Het resultaat is een passende, innovatieve architectuur. Deze en andere gerealiseerde projecten zijn te zien op https://www.me-2.nl/projecten/  . Mike Olthof: ”Beschermen wat van waarde is, is meer dan bouwen en behouden.” Een visie die goed aansluit op het uitgangspunt van het CDA in Europa: “Beschermen wat van waarde is.”

CDA Kandidaat Europees Parlement Daan Versteeg hoort in de presentatie van architect Olthof terug, hoe mensen uit zichzelf samen bezig zijn de wereld een stukje beter te maken. Dit is in feite een Voorbeelden van rentmeesterschap in de praktijk. Daan Versteeg: “Ik heb veel affiniteit met duurzame innovatie in de bouw. Het is mijn missie dat er wordt aanbesteed op basis van levenscyclus, in plaats van op prijs. In Brussel wil ik graag rapporteur aanbesteding zijn om hier een kentering in te krijgen.” In december verscheen zijn boek over het stimuleren van circulair en duurzaam bouwen door slimme aanbestedingen. “Zo hoeven we niet meer belasting te heffen maar besparen we juist bouwkosten en gebruikskosten. Daarvoor moet Europa wel betere en makkelijke aanbestedingsregels maken. En daarom wil ik naar Brussel.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op donderdag 23 mei. Daan Versteeg (39 jaar uit Naarden) staat op plek zeven van de kandidatenlijst van het CDA. Daan is in het dagelijks leven advocaat Europees Aanbestedingsrecht en Bouwrecht. Hij is een ervaren CDA bestuurder, is getrouwd en vader van vier kinderen.

[signoff]