Medemblik Actueel.

Bedrijven

Syngenta komt in Chinese handen

REGIO – Zaadveredelingsbedrijf Syngenta komt in Chinese handen nu na de Europese ook de Amerikaanse autoriteiten hun toestemming hebben gegeven. Met de overname van Syngenta is dit de grootste overname door een Chinees bedrijf ooit. ChemChina betaald 43 miljard dollar voor Syngenta.

In 2015 besloot Syngenta al dat het bedrijf op termijn Enkhuizen zal gaan verlaten en de hele groentezaadproductie- en onderzoek wil verkopen en zich meer wil gaan toeleggen op gewasbeschermingsmiddelen.

Syngenta-woordvoerder vertelde in 2015 dat de locatie in Enkhuizen in zijn geheel zou worden verkocht inclusief personeel en dat de Zwitserse ondernemen al op zoek is naar een koper voor het bedrijf in Enkhuizen. In totaal werkten er in 2015 ruim 600 medewerkers bij Syngenta Enkhuizen.

Reageren via facebook