Medemblik Actueel.

Bedrijven

Belangrijke veligheidswaarschuwing Shimano achterwiel Rollerbrakes

Medemblik – Shimano heeft een mogelijk veiligheidsprobleem geconstateerd met de BR-C3000-R, BR-C3010-R and the BR-C6000-R achterwiel rollerbrakes, gemonteerd op fietsen die na 1 juli 2015 zijn verkocht. Shimano heeft ontdekt dat sommige van de betrokken rollerbrakes plotseling remkracht kunnen verliezen, zelfs ingeval van correcte assemblage.

Tot nu toe zijn er geen incidenten gemeld. Aangezien de veiligheid van consumenten voor SHIMANO van het grootste belang is, heeft SHIMANO (vrijwillig) besloten om de betrokken rollerbrakes uit de markt terug te roepen. De betrokken rollerbrakes zijn door veel verschillende fietsfabrikanten op nieuwe fietsen gemonteerd en in sommige gevallen als los onderdeel verkocht aan dealers. Bij de betrokken rollerbrakes gaat het alleen om de volgende productiecodes: NF, NG, NH, NI, NJ, NK en NL. Voorwiel rollerbrakes vallen niet onder deze terugroepactie.

Fietsen gekocht voor 1 juli 2015 vallen niet onder deze terugroepactie. Betrokken rollerbrakes die zijn voorzien van een witte stip (zie afbeelding) zijn reeds gecontroleerd door SHIMANO en vallen ook niet onder deze terugroepactie.

Reageren via facebook