Westfriese week van de circulaire economie

MEDEMBLIK – In een circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. De zeven Westfriese gemeenten organiseren half mei 2019 samen met partners de Week van de Circulaire Economie om ondernemers hiermee op weg te helpen.

Door producten te hergebruiken, behouden onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde, en wordt er minder afval geproduceerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid een interessante theorie, maar hoe pak je dat aan als (in dit geval, Westfriese) ondernemer? Die vraag wordt vanuit meerdere punten belicht tijdens de Westfriese week van de circulaire economie. Die is van 13 tot en met 17 mei 2019, op verschillende locaties in Westfriesland.

Startbijeenkomst

Op maandag 13 mei wordt tijdens de startbijeenkomst het programma van de rest van de week gepresenteerd. Daarnaast komt Houkje Rijpstra, directeur van Circulair Friesland vertellen over de Friese ervaringen met circulair ondernemen. Gedurende de week betreden ook enkele ondernemers, pioniers op het gebied van circulair ondernemen het podium om over hun persoonlijke ervaringen te vertellen.

Oproep

Westfriese ondernemers die interesse hebben in één of meerdere evenementen die in de week worden georganiseerd, kunnen zich aanmelden op www.circulairwf.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de week van de circulaire economie. Daarnaast nodigt de organisatie alle Westfriese ondernemers met specifieke vragen of ideeën over circulair ondernemen uit om zich te melden op circulair@medemblik.nl.

Samenwerkingsverband

Onder het collectief ‘Duurzaam Ondernemend Westfriesland’ organiseren de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, de Rabobank Westfriesland, het ontwikkelingsbedrijf NHN en de RUD NHN samen met Vitasys de allereerste Westfriese week van de circulaire economie.

[signoff]

Reageren via facebook