16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 19:25
Medemblik Actueel.

HEMA gaat op de duurzame tour, katoen moet 100% duurzaam zijn

MEDEMBLIK – HEMA stapt over naar 100% duurzaam katoen, vanaf 2020 moet al het katoen dat HEMA afneemt van de katoenboeren. HEMA wil zich inzetten voor een efficënter watergebruik, een hogere opbrengst per hectare en vooral een beter inkomen voor de katoenboeren.

HEMA is in 2018 begonnen met het FSC-keurmerk te omarmen door hout- en papierproducten af te nemen die enkel nog voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Dit is een garantie dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.

Ondertussen is HEMA ingesprek met leveranciers om zo tot een duurzaam cadeau-assortiment te komen. , zo heeft HEMA al een dekbed met vullig van gerecyclede petflessen, maar ook laat HEMA aan retailtrends weten dat het bedrijf af wil van plastic wegwerpproducten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?