24.3 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:59
Medemblik Actueel.

Een voorstelling van het nieuwe monument De Munt in Medemblik 1655-1781. ((Foto: aangeleverd))

Feestelijke dag voor Oudheidkundige Vereniging Medenblick, na opening stadsmuseum

MEDEMBLIK – De Oudheidkundige Vereniging Medenblick had zaterdag 20 april een feestelijke dag. Niet alleen vanwege de opening van het Stadsmuseum aan de Dam, met het thema: De Gouden Eeuw in Medemblik, maar ook bood Ton Pronk, voorzitter van de vereniging het projectplan aan, aan wethouders Nederpelt en Kuipers; het monument De Munt in Medemblik 1655-1781. Ontwerp van bekend beeldend kunstenaar Peter Koelemeijer.

Wethouder Nederpelt nam met veel genoegen het presentatie-exemplaar van het plan in ontvangst. Hij verwoordde de belangrijkheid voor de historie van Medemblik en de komst van het steeds groter aantal toeristenbezoeken naar deze stad. Dit initiatief verdient ondersteuning en de gemeente Medemblik zegt een financiële bijdrage toe van 10.000 euro. Tevens wil de gemeente de bomen en hagen leveren voor de aangepaste groenvoorziening. Met dank namens de vereniging, wordt deze toezegging als eerste bijdrage genoteerd.

Kostenplaatje

De totale kosten van het project bedragen echter bijna 30.000 euro. De vereniging bezit niet de vereiste middelen om het resterende deel uit eigen beurs te financieren, maar het bestuur vraagt steun aan allen die dit project willen helpen realiseren.

Aan wethouder Kuipers werd daarna gevraagd om de tentoonstelling te openen. Na bezichtiging van beide wethouders en genodigden werd die opengesteld voor bezoekers.

Wie het project wil steunen, kan een bijdrage storten op NL77 ABNA 0586 845 100 ten name van Oudheidkundige Vereniging Medenblick, met de omschrijving De Munt.

Bron: Rodi Media

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?