5.3 C
Medemblik
3 december 2020 20:38
Medemblik Actueel.

Onthoofde kippen na bezoek van een vos aan de kippenstal van Femia Waijers (Foto: Femia Waijers)

Vos slaat toe bij kippenhoudster Andijk

ANDIJK – Wakker gemaakt door een enorme hoeveelheid lawaai en kabaal vanuit de tuin ging Femia Waijers samen met haar zoon naar buiten en daar sloeg de schrik haar om de keel. Een vos was in de kippenren gekomen en 20 van haar kippen doodgebeten. Er rest ons enkel nog 2 hanen en 3 hennen vertelt Femia.

Om de kippen ruimte te geven om het hok uit te kunnen staat deze altijd op een kiertje, de vos heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt en een ware slachting onder de kippen aangericht. Overal lagen kippen met afgebeten koppen en vleugels en 1 kip is waarschijnlijk helemaal opgegeten, die is niet teruggevonden.

Vossen richten wel vaker schade aan bij pluimveehouders in Westfriesland en worden ook regelmatig aangetroffen in tuinen in de kernen van Westfriesland.

Femia gaat niet bij de pakken neerzitten en zal nieuwe kippen gaan kopen en het hok blijft in vervolg volledig dicht en op slot.

[signoff]

Reageren via facebook