14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 04:10
Medemblik Actueel.

De schorpioen is donderdagvond werd aangetroffen in een steeg in de Koggenwijk

Update: Bewoonster van de Koggenwijk in Medemblik vind levende schorpioen in de steeg

MEDEMBLIK – Honden en katten, soms een konijn maar een schorpioen die rondloopt, nee dat hoor je niet vaak. Maar toch is in de Koggenwijk in Medemblik gisteravond een loslopende zwarte Schorpioen gevonden.

Alle schorpioenen zijn zeer giftig voor kleine dieren, enkele tientallen soorten zijn ook gevaarlijk voor de mens. De meeste schorpioenen zijn niet in staat om een mens te doden. Met name de soorten die niet alleen giftig zijn, maar ook algemeen voorkomen zijn verantwoordelijk voor vele menselijke slachtoffers en bezorgen de schorpioenen net als de spinnen een onverdiend slechte naam. Schorpioenen worden hierdoor bij het grote publiek beschouwd als gevaarlijke dieren.(wikipedia)

Dus mist u uw schorpioen? Zoek eens in de omgeving van de Koggenwijk in Medemblik

Update: Bij nader inzien blijkt het te gaan om een zoetwaterkreeft, deze wandelen wel vaker door de straten, zeker na een fikse regenbui wil je die nog wel eens tegenkomen, oppakken en in de pan ermee, beetje knoflooksaus en smullen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook