Medemblik Actueel.

Twee dagen lang høken in je blote barst

MIDWOUD – Høken in Midwoud wordt gezien als het grootste boeren-rockfeest van Noord-Holland. Zie het als een soort Zwarte Cross, maar dan op zijn West-Fries. Dit jaar mogen ‘onze jongens’ zelfs twee dagen hossen en feesten, met ontbloot bovenlichaam, want anders hoor je er toch niet helemaal bij.

Het beruchte spektakel werd voor het eerst georganiseerd in 1989 in Sporthal de Tripkouw in Midwoud. Elk jaar kwam daar de band NORMAAL optreden. En ondanks dat de band uit de Achterhoek kwam, werden de muzikanten in West-Friesland door de duizenden mannen met ontbloot bovenlichaam net zo enthousiast onthaald als bij het thuisfront, meldt NH Nieuws.

Smerigste shirt aan
“Onze jongens gingen altijd heen en dan trokken ze hun smerigste shirt aan. Het was -en is- altijd één groot feest en er wordt nooit gevochten. Het is gewoon één grote vriendengroep van duizenden mannen”, vertelt Evelyn Mulder die dit jaar de autoshow op zondag organiseert. Organisator Roel Veenstra is het met Mulder eens: “Het is een grote bonk gezelligheid en sfeer.”

In 2015 ging de band NORMAAL met pensioen. Toch bedacht organisator Roel Veenstra met zijn team een nieuwe manier om het feest in stand te houden en aan ‘het plaatje’ voldoen, met twee bands die het publiek net zo wild zouden maken. Dit jaar wordt het festival doorgetrokken en kunnen alle bezoekers blijven slapen op de camping.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook