Medemblik Actueel.

Foto: Demonstraties houtbewerken op zondag 28 april bij het Huis van Oud.

Museum Huis van Oud opent weer de deuren

WOGNUM – Het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk in Wognum zet op zondag 28 april de deuren weer open. Op de stallen is de tentoonstelling Met de hand te bewonderen. De expositie bestaat uit historisch gereedschap van een timmerman en een smid en uit vrouwelijke handwerken: maaslappen, stoplappen, brei-, haak- en borduurwerk uit vroeger tijd. Bezoekers kunnen breien en haken aan een gezamenlijk werkstuk.

De tentoonstelling wordt om 14 uur geopend door Herman op den Kelder en Jack Stam,  voorzitters van respectievelijk vv SEW (Nibbixwoud) en sv Spartanen (Wognum). Zij zullen samen een trekzaag ter hand nemen en in goed overleg proberen een boomstam in tweeën te zagen. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van de leden van de Wognumse drumband Ons Genoegen.

Deze middag zijn er demonstraties houtbewerken op het erf. Woodcarving door Rob Koster uit Blokker, houtdraaien door Mark Steltenpool uit Schellinkhout en houtbewerken door Koen Scholten uit Wognum. Koen maakt bijzondere houten oloïdes.

Het nieuwe jaarboek van De Cromme Leeck is in het Huis van Oud beschikbaar voor donateurs en belangstellenden. 

Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, Wognum, is deze zomer iedere zondagmiddag open van 14 tot 17 uur. Groepsbezoek buiten de openingstijdens is mogelijk. Informatie bij Bets Tool, 0229 – 573397, k.b.tool@outlook.com

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook