Miniaturen Stoommachinemuseum Medemblik, “alles op de millimeter uitmeten”

MEDEMBLIK – Tijdens het afgelopen Stoommodellenweekend stonden bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, de stoommodellen opnieuw in de spotlights. Deelnemers uit het hele land kwamen naar het museum om hun stoommodellen te showen.

Tijdens de Steamfair was er een gevarieerd aanbod van (stationaire) stoommodellen, heteluchtmotoren, nostalgische stoomtreinen en nog veel meer te zien. Op het museumterrein reden stoomtrekkers, een stoomauto en stoomwals puffend in het rond. In het binnenwater achter het museum varen radiografisch bestuurbare (stoom)boten. In de machinetuin waren demonstraties met de asfaltmachine, stoomhijskraan en stoomraamzaag. In het museum zelf werd ook het vuur in de ketel opgestookt om de stoommachines weer tot leven te brengen. Maar ook stonden er miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken. Alles draait, bewoog en pufte het afgelopen weekend. Je keek je ogen uit!

Reageren via facebook