Medemblik Actueel.

St. Dierenambulance West Friesland
Flora en fauna

Dierenambulance Westfriesland redt schapen uit sloot Wognum

WOGNUM – Een medewerker van de Dierenambulance West-Friesland heeft gisteren in Wognum met ondersteuning van een behulpzame chauffeur twee schapen uit de sloot gered. Na het thuisbrengen van een collega zag de medewerker bij de gracht langs de Oude Hoornseweg een schaap in het water liggen.

Het beest kwam zelf het water niet uit. Nadat het aan de andere kant de gracht uit probeerde te krabbelen, sprong een lammetje ook in het water. Deze kon de ambulancemedewerker op eigen kracht het water uit krijgen, maar het schaap -met een vacht volgezogen met water- kreeg hij niet aan de kant,  meldt NH Nieuws

Ondertussen was de brandweer al gebeld, maar een medewerker van een bergingsbedrijf die langsreed schoot te hulp voordat de hulpdiensten aanwezig waren. De toevallige voorbijganger bood aan om zijn waadpak aan te trekken en het water in te gaan.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook