13.8 C
Medemblik
1 oktober 2020 15:29
Medemblik Actueel.

Nieuwe kerk binnen stadsgrenzen Medemblik.

MEDEMBLIK – Na de Katholieke kerk, de protestantse kerk, de mensen van de ABC-gemeente, de moskee (in aanbouw) krijgt Medemblik vanaf 1 december er nog een nieuwe geloofsgenootschap bij.

Deze kerk noemt zichzelf de ‘Sauerlandkirche’ en willen zoveel mogelijjk terug naar de natuur, de bossen en de warmte van het licht. Om dit kracht bij te zetten gaat de Sauerlandkirche een houten kerk plaatsen op het grote lege terrein achter de Kluswijs op het industrieterrein.  Op vragen van de redactie of dit wel mag kregen wij te horen dat vanwege hun geloof hier geen toestemming van de gemeente Medemblik is voor gevraagd omdat, zoals de woordvoerder vertelde: ,,Wij geloven in de kracht van de boom en de naald, dat is voor ons voldoende en daar kan geen gemeente tussen komen.”

De nieuwe kerk moet volgens de woordvoerder 1 december aanstaande van start gaan, en roept de inwoners van Medemblik zeker langs te komen om met eigen ogen te zien hoe de Sauerlandkirche de natuur en het licht aanbid.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?