Medemblik Actueel.

Zaalvoetballers Nieuweboer blijven zicht houden op kampioenschap

WERVERSHOOF – In Egmond aan Zee werd Nieuweboer afgelopen vrijdag ontvangen door White Stones 2. WS 2 kan in de competitie niets meer bereiken en is door de mutaties bij White Stones 1 reeds bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. WS begon fel aan de wedstrijd, waarbij WS bij balbezit het veld erg groot maakte met 2 diepe aanvallers en veel lange ballen.

De eerste 10 minuten had Nieuweboer het lastig met dit speltype. Nadat Nieuweboer een grote scoringskans, naast schieten was moeilijker dan in het lege doel, had gemist, opende WS na balverlies van Nieuweboer de score. Na 10 minuten had Nieuweboer een antwoord gevonden op het spel van WS ging meer domineren. De weinige mogelijkheden van WS in de wedstrijd werden een prooi voor keeper Jeffrey Groot.

Halverwege de 1e helft werd Lex Bakker voor doel vrij gespeeld en scoorde via de binnenkant van de paal de gelijkmaker. Nadat WS een tijdstraf zonder tegentreffer was doorgekomen bracht Raymon Koning op aangeven van Nick Kuin Nieuweboer op voorsprong. Na de wissel nam Nieuweboer binnen 3 minuten een ruime voorsprong. Eerste werd een lange aangooi van keeper Jeffrey Groot door Lex Bakker goed werd gecontroleerd en binnen geschoten en werden 2 karakteristieke aanvallen van Sven Deen door Sven doeltreffend afgerond.

Tussen deze 2 doelpunten scoorde Lex Bakker zijn 3e doelpunt door een harde voorzet met buitenkant voet binnen te laten vallen. Met nog 10 minuten te spelen veranderde WS van speltype met een meevoetballende keeper. Via een van richting veranderd schot en een goede aanval kwam WS terug tot 3-6. In de slotfase brachten Sven Deen met zijn 3e doelpunt en Nick Kuin met een lob over 30 meter in het lege doel de eindstand op 3-8.

Na een lastig begin wederom een regelmatige overwinning voor Nieuweboer. Mede koploper Team Alkmaar won van het gedegradeerde Blue Desk met 10-0.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd. Team Alkmaar speelt om 20.10 in Den Helder tegen Zeemacht 2 en Nieuweboer, als de uitslag van deze wedstrijd bekend is, om 21.05 tegen Limmen. Als beide ploegen een gelijk resultaat halen, spelen Nieuweboer en Team Alkmaar woensdag 17 april de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap.

De winnaar promoveert naar de hoofdklasse en de verliezer gaat in de nacompetitie spelen voor promotie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook