Doet u ook mee aan de Opschoondag? Wandel mee en help met opschonen

MEDEMBLIK – Ga je op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er – rekening houdend met corona – een opschoon-ommetje van. Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Een waar iedereen lentekriebels van krijgt. Op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Zwerfafval is veel mensen een doorn in het oog. Dit samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen of samen met de buurt. Samen schoonmaken is gezelliger. Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met elkaar kan de buurt al zichtbaar opschonen want vele handen maken licht werk.

Materialen

Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen; grijpers, vuilniszakken, hesjes en een versnapering. Na afloop wordt het materiaal en het verzamelde afval opgehaald. Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen.

Lees ook: Al drie jaar ruimt Gerda Holla het zwerfvuil in Oostwoud en Hauwert op

Een speciaal bedankje

Is de speeltuin weer schoon of het plantsoen weer vrij van blikjes en chips zakken? Maak een foto van jouw opschoonteam, liefst met het verzamelde zwerfafval en mail deze voorzien van naam en plaats. Stuur de foto (‘s) vóór maandag 22 maart; 12.00 uur naar: communicatie@medemblik.nl. Wij publiceren foto’s van alle vrijwilligers die hebben geholpen om Medemblik een stukje schoner te maken in de Medemblikker van 26 maart.

Lees ook: Zakken vol zwerfvuil opgeruimd langs N239 door ‘club van Stille Rapers’

Meld je aan

Wil je de handen uit de mouwen steken? Alleen of met anderen aan de slag op 20 maart? Wacht dan niet langer en meld je aan. Stuur een e-mail aan opschoondag@medemblik.nl. Aanmelden kan tot 15 maart. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen jij de actie organiseert, waar je de actie gaat doen en welke materialen je nodig hebt, rekening houdend met corona . Na aanmelding krijg je informatie over de organisatie op 20 maart.

Reageren via facebook