Overactieve rookmachine zorgde voor lichte paniek bij bezoekers schouwburg Hoorn

HOORN – Vrijdagavond ging tot 2x toe het brandalarm af in theater het Park in Hoorn waarop werd besloten om alle voorstellingen stil te leggen en de 1200 aanwezigen zo snel mogelijk uit de schouwburg te halen. Met behulp van o.a. de burgerhulpverleners en toegesnelde hulpdiensten waren de 1200 bezoekers in no time buiten, bij een enkeling was er sprake van lichte paniek maar door de goede opvang kwamen ook deze mensen weer snel tot rust.

De toegesnelde brandweer heeft het hele pand doorzocht op een mogelijke brandhaard maar die bleek niet te vinden, het bleek later om een overactieve rookmachine te gaan die het theater volpompte met rook waarop de brandalarmen aansloegen.

In het Park waren behalve een optreden van cabaretier Alex Ploeg ook de Edwin Evers Band aanwezig, nadat de brandweer het pand weer veilig had verklaard konden de gasten weer naar binnen en konden de artiesten hun show vervolgen.

Veel bezoekers hadden complimenten voor de hulpverleners die zorgen dat de evacuatie van het Park snel verliep zonder chaotische toestanden.

[signoff]

Reageren via facebook