3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 01:23
Medemblik Actueel.

Westfries tintje aan overwinning Duncan Laurence Eurovisie songfesival

HOORN – Natuurlijk gaat 95% van alle eer naar Duncan Laurence, maar een klein deeltje gaat ook naar zangcoach en zanger Marcel Swerissen uit Zwaag als 1 van de backing vocals van Duncan. Te zien was hij niet maar wel te horen.

Marcel Swerissen is al een poosje de zangcoach van Duncan Laurence en onderdeel van de band Melrose. Dat deze band optredens heeft moeten afzeggen was geen probleem voor de overige bandleden, ‘zo’n kans krijg je maar 1x en die moet je met beide handen pakken,’ was de reactie van de overige bandleden.

Zaterdagnacht, na een billen knijpende spannende finale waarin het er op ging lijken dan Zweden toch de grote winnaar zou gaan worden maar van het publiek maar een schamele 93 punten kreeg, ging Duncan Laurence er met de zege vandoor voor Italië en Rusland.

Laurence kreeg in totaal 492 punten, Italië 465 punten en Rusland 369 punten, een meer dan duidelijke overwinning zodat 44 jaar na Ding-a-dong van Teach-in hij als eerste Nederlandse zanger het Eurosong Festival op zijn naam heeft geschreven, de vijfde voor Nederland

[signoff]

Reageren via facebook