20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:53
Medemblik Actueel.

Expositie Cultura Plus Andijk

ANDIJK – Zaterdag 30 maart en zondag 31 maart organiseert Cultura Plus een EXPOSITIE in Cultura, met schilderijen en keramiek van Guus en Marleen Köster uit Andijk en Ankie van Lier uit Wervershoof.

Guus heeft 18 jaar voor de klas gestaan als leraar tekenen en handvaardigheid, heeft daarna een zeilmakerij in Enkhuizen gerund en nu alle tijd voor schilderen en beeldhouwen. Hij schildert met olieverf. Flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en alles wat hem bezig houdt, zo ontstaat een vrije manier van schilderen met prachtig resultaat.

Marleen  is 5 jaar geleden hobbymatig begonnen met keramieken bij Galerie “De Sleutel” in Enkhuizen. Ze was heel nieuwsgierig naar het proces van maken, bakken, glazuren, weer bakken, en eenmaal begonnen wist ze van geen ophouden meer! Ontzettend leuk om met je handen bezig te zijn, zodat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Ook is het heel spannend hoe je werk uit de oven tevoorschijn komt, zijn het de kleuren die je in gedachten had of valt het tegen, het blijft een verrassing. Inmiddels is Marleen over gegaan naar Bets de Vries in Wervershoof.

Ankie heeft een atelier in Wervershoof, waar zij ook tekencursussen geeft. De laatste 15 jaar heeft zij zich toegelegd op het medium pastelkrijt, haar favoriete materiaal. Hier ontstaat direct contact met het papier omdat je vingers als penseel dienen. Zij maakt voornamelijk sfeervolle en sprankelende portretten in opdracht, waarin zij de essentie van de persoon treffend weet te vangen.

Ben je nieuwsgierig geworden dan ben je op zaterdag en zondag 30 en 31 maart van harte welkom in Cultura Andijk tussen 13.00 en 17.00uur. Gratis toegang

Tevens kans,middels een loterij, op een werkstuk beschikbaar gesteld door de schilders, dus temeer een reden om even aan te komen in Cultura voor een bezoek aan deze EXPOSITIE.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook