Medemblik Actueel.

Parkeren bij het Dijklander Ziekenhuis is duur geintje

WEST-FRIESLAND – De ziekenhuizen in West-Friesland en Zaanstreek-Waterland behoren tot de duurste van de provincie als het gaat om parkeren. Wanneer je Amsterdam niet meerekent, hanteert het Dijklander Ziekenhuis het hoogste uurtarief van Noord-Holland: 2,25 euro per uur.

Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsplatform Kortingscode.nl. Zij onderzoeken sinds 2017 jaarlijks de parkeerprijzen van 90 ziekenhuizen in Nederland, meldt NH Nieuws.

Hoorn
Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn (voorheen Westfriesgasthuis) heeft als uurtarief 2,25 euro. Alleen drie ziekenhuizen in Amsterdam zijn duurder in de provincie als het om parkeren gaat. Bij het ziekenhuis in Hoorn zijn de eerste 30 minuten parkeren gratis en bedraagt het dagtarief 7,50 euro.

Het ziekenhuis in Hoorn heeft overigens als een van de weinige ziekenhuizen in Noord-Holland het uurtarief verlaagd ten op zichte van vorig jaar. In 2018 was het namelijk 2,60 euro per uur om te parkeren. Het dagtarief daarentegen is wel gestegen, van 2,60 euro naar 7,50 euro.

Zaandam en Purmerend
Het Zaans Medisch Centrum en het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend hebben hetzelfde uurtarief: 2 euro. Bij het ziekenhuis in Zaandam ben je duurder uit als je een hele dag de auto moet parkeren. Het dagtarief is hier 6,50 euro, tegenover 4 euro bij het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend.

Overzicht
Benieuwd naar de parkeerprijzen van alle ziekenhuizen in de provincie Noord-Holland? Klik dan hier.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook